All the good stuff :)

Jeg lovede jo lige en opsummering på hele rejseriet og lidt tips og tricks til at rejse med børn og især baby…

Se vores pakkelister her:

Pakkelister – Thailand 2016

Al vores bagage fyldte det her og når børnene hjalp lidt til, kunne vi transportere det hele selv. Det synes vi var rart at vide, selvom der de fleste steder var folk, som hjalp os 🙂

Bagage

 

AFSTEM FORVENTNINGER

Det allervigtigste for os har nok været at vi havde afstemt vores forventninger til turen efter at vi skulle af sted med en baby og vi havde derfor ikke forestillet os at vi skulle titusind ting. Det var i ligeså høj grad en tur for os som familie, og det tror jeg har gjort det hele meget afslappende, da vi ikke stressede over alle de ting vi ikke nåede. Og når man har en lille med, så er der bare (en del) dage, hvor man ikke er ude af døren før kl. 10 eller senere og det skal der være plads til.

HVORDAN KAN MAN LIDE AT REJSE

Vi var meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle være 1-2 steder, eller om vi skulle rejse mere rundt. Efter meget snak frem og tilbage kom vi frem til at vi ikke er ”ligge-på-stranden-hver-dag” mennesker, og derfor valgte vi at rejse en del rundt, selvom vi havde lillemanden med. Det har vi ikke fortrudt. Vi var ligesom klar til et nyt sted efter en uges tid. Så følte vi os mætte af det pågældende resort, og følte at vi havde prøvet alle restauranter i nærheden osv. Hvis jeg skulle være i lang tid et sted tror jeg, at vi skulle have lejet en lejlighed eller et hus, så vi havde mulighed for at lave mad selv o.l. sådan at det blev mere hverdag der, hvor vi var. Men der er man jo forskellige, så det vigtige er nok at få gjort sig klart, hvad man synes er sjovt at lave, når man rejser.

SOLBADNING MED BABY – ELLER MANGEL PÅ SAMME 😉

Og så er der det med at ligge og stege på en strand eller ved poolen. Det kan vist tælles på 1 hånd, hvor meget jeg har gjort det på denne ferie. Det er ligesom ikke så oplagt med 1 stk. baby, så det med at komme hjem og være helt branket og brun, det sker altså ikke lige hvis man som mig er kridhvid om vinteren og behøver en DEL sol før jeg får lidt farve – for der har ikke rigtig været tid til bare at ligge og stege 😉

BABYTELTET

Vi var mægtig glade for vores lille babyrejsetelt. Det fylder ikke særlig meget og er nemt at slå op og ned. Jeg havde købt dette fra Deryan på DBA:

https://www.youtube.com/watch?v=ywaIN0m2O4E

(Elsker at far slår teltet op og mor kommer og lægger baby (dukke) ind i teltet og når baby har sovet tager mor baby ud og far pakker sammen…. Ha ha)

SIMKORT

Desuden kan jeg kun anbefale at købe et simkort til Thailand derovre. Vi købte det i lufthavnen i Bangkok og så kunne man toppe det op i 7-11. Tag det med mest data, da vi primært brugte det til at gå på nettet, når vi ikke var på hotellet. Men det er også rart, hvis man har brug for at ringe, når man skal arrangere ture o.l. og hvis de evt. skal ringe tilbage til en.

REDNINGSVESTE

Vi var rigtig glade for, at vi havde redningsveste med til ungerne. Frederik brugte sin næsten hver dag til at snorkle med og kunne derfor selv svømme rundt både i pool og havet. Og når vi var ude at sejle er det altså bare mere betryggende, at de har veste på som passer dem. Især når man skal forcere 5 longtail boats og ikke kan have fat i alle unger, men må overlade til diverse thaimænd at få ens afkom sikkert på plads i båden 😉 Så selvom de fyldte halvdelen af den ene rygsæk, så ville jeg stadig prioritere at have dem med.

Longtaillæge2

BÆRESELEN

Uundværlig. Den blev brugt stort set hver dag og var også rar at have, når der ikke lige er autostole i bilerne og når man sidder i en tuk tuk eller pick up truck. I taxi spændte jeg mig selv fast og derefter Magnus på maven i bæreselen. Så var han lidt spændt fast men uden at han sad sammen med min sele og kan blive mast.

EN GOD PORTION GODT HUMØR OG OMSTILLINGSPARATHED

Selvom vi (altså drengene) endte med at være syge en uges tid i alt, så fyldte det ikke så meget mentalt. Altså jo selvfølgelig var det træls, og vi ville gerne have været det foruden, men vi oplevede også en masse ting og her på den anden side er det da også lidt sjovt (læs vildt) at have sejlet der på havet midt om natten i lille plimsoller og have oplevet at hey det med sygdom kan vi også godt klare som familie, selvom vi står på den anden side af jorden.

Vi har prøvet at tage det meste med et smil og få det bedste ud af situationen og så længe vi voksne ikke panikker, så smitter det jo også af på børnene. Så her vel hjemme igen er det ikke det med sygdommen, som fylder selvom den måske gør det på bloggen. Det er jo også lidt sjovere at skrive om end om endnu en tur ned og købe is og frugt shakes 😉

Jeg tror vi har været gode til at lave nye planer, når de oprindelige ikke lige flaskede sig som vi havde tænkt, og til at tage tingene som de kommer – også når det indebærer diverse sygdomme, blæsevejr, lukkede ting man havde planlagt at se o.l.

Der skal i hvert fald lyde et kæmpe GØR DET til alle, som sidder og overvejer om de skal tage af sted. Det har været fantastisk, vildt og fedt og flot og en kæmpe oplevelse for os alle…. Vi er allerede i gang med at snakke om, hvor vi skal hen næste gang …… 🙂

Billede 06-03-2016 07.35.43

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *