Bangkok Baby – og den sidste rejse

5. – 7. Marts 2016

Kl. 5.15 sad vi endnu engang i hotellets pick-up truck på vej mod færgen og væk fra Koh Tao. Vores søde tjener på hotellet havde smurt madpakker til os, da vi ikke kunne nå at få morgenmad – dejligt 🙂

Færgen, som er en hurtigfærge, var af vores danske vennepar blevet døbt brækfærgen, så vi var lidt spændte på, hvordan turen skulle forløbe. Men udover at Emil måtte ud og sidde på dækket, da han mærkede lidt søsyge og ifølge Peter ikke sagde meget inden vi var nået tættere på land og mere i læ, så forløb turen uden indespærringer på toiletter, opkast og hvad man ellers kunne have frygtet.

Billede 04-03-2016 23.51.55

Vi var dog alle enige om at vi godt kunne have brugt bare 1 uge mere på Koh Tao….

Resten af turen mod Bangkok forløb også planmæssigt, og vi blev indlogeret på det største værelse. 2 store soveværelser, 2 badeværelser, stue/spisestue og køkken med vaskemaskine og spa på terassen – vi var lige blevet opgraderet en smule i forhold til det bestilte – ja tak 🙂 Ikke en dårlig måde at slutte ferien af på.

Billede 06-03-2016 03.27.34

Desværre måtte vi opgive spabadet, da taget over terrassen er lavet med spær og der er fyldt med duer, som synes, det er en fest at skide ned på terrassen inkl. spa-bad – ikke så lækkert. Jeg tror vi gemmer den oplevelse til en anden gang…

Men ellers et super hotel og tæt på lufthavnen. Det er et golfhotel, som ligger lige op og ned af en golfbane med kunstige søer mm. Og alle der går rundt og spiller golf har små kvindelige caddyer i blåt outfit, som slæber rundt på deres køller osv. Meget skørt – ligner små smølfer, som trisser rundt nedenfor vores vinduer.

Billede 05-03-2016 12.15.46

Dagen efter havde vi egentlig planlagt, at vi ville ind og se slangerne igen, bare der hvor de udtrækker gift fra dem. Men desværre gør de ikke det i weekenden, så planerne måtte laves om til stor skuffelse for Emil. Vi valgte at tage til Khao San Road i stedet. Med Magnus i selen, så vi ikke skulle slæbe klapvogn op og ned af kantstene og skytrains, var vi klar til shoppe helvede efter trædyr til drengene.

Billede 06-03-2016 06.05.04

Og de blev bestemt ikke skuffede. De synes det var en fest at gå i alle de skøre butikker og kigge på alle reklamerne og al den hurlumhej, som er på Khao San. En krokodille, en havskildpadde, et par solbriller og nogle Fireballs rigere var vi mætte af Khao San og fandt en Tuk-Tuk, som gerne ville køre os ned til floden, hvor vi ville tage en bådbus ned til Sathorn (Taksin) Bridge og derefter skytrain til Siam Square. Super Tuk- Tuk tur i bling-bling tuk tuk, med sød tuk tuk mand, som kørte os af sjove genveje ned mod molen, så vi slap for kø. Og action packed da vi lige pludselig måtte bakke tilbage af lille-bitte gade, da der kom en kæmpe politi konvoj af motorcykler og biler. Som vi lige kunne forstå på vores tuk-tuk mand, havde der nogle dage forinden været noget skyderi med nogle Europæere og de var blevet fanget og skulle nu eskorteres ud af landet med dertil hørende dækning af pressen – lidt sjovt at opleve.

Billede 06-03-2016 07.34.22 Billede 06-03-2016 07.35.37

Turen på færgen var også super. Dejligt med lidt vind i håret og sjovt at se Bangkok fra vandsiden. Det kan godt anbefales og kostede kun knap 40 baht for os alle sammen for den lille tur på ca. ½ time. Vi kom dog til at sejle lidt for langt, men så får man jo set lidt andet end man lige regnede med og vi fik lov at sejle tilbage på samme billet, så vi kunne komme videre ind til Siam Square….

Billede 06-03-2016 08.40.56

Resten af dagen stod på shoppetur i Central World shoppecentret. Kæmpe center med al hvad man skulle have lyst til, så vi fik pizza, mega lækker is, drengene fik lov at bruge laaaaang tid i Toys R Us og vi prøvede sjove massagestole og elektronik, fik en tur i et lille tog rundt på børneetagen og gik ellers bare rundt og kiggede.

Billede 06-03-2016 09.52.33

Billede 06-03-2016 13.14.57

Billede 06-03-2016 12.50.52

Da vi ikke kunne hverken gå eller klare mere tog vi en taxa hjem til hotellet og bestilte bare aftensmad med Room Service – da vi jo er udstyret med stort spisebord på værelset 😉

Vores fly endte desværre med at være 5 ½ time forsinket, så rejsedagen gik stille og roligt på værelset med at pakke og børnene så Frost på iPad. Afsted til lufthavnen og endnu engang dejligt udstyret med baby kunne vi benytte priority lane udenom kæmpe køen til paskontrollen – fedt 😉

Billede 07-03-2016 09.17.27

Flyselskabet betalte frokosten pga. forsinkelsen og resten af turen forløb helt efter planen. Total eksemplariske unger, som endte med at sove i hvert fald halvdelen af vejen, så vi fik også lukket øjnene lidt.

Billede 07-03-2016 18.57.58

Mine baller og ben har dog haft det bedre, da jeg sad med Magnus det meste af vejen halvt liggende på flybordet og halvt på mig…. Jeg kiggede langt efter den heldige familie, som havde fået flyets bassinet (krybbe til baby). Men vi klarede den.

Vel ankommet til DK, blev vi mødt af mine forældre med flag og det hele. Det synes børnene var super hyggeligt og til trods for det sene tidspunkt (22.30) valgte vi at tage turen på de 3 timer hjem til Gl. Rye, for vi orkede ikke mere ind og udpakning og ville bare hjem i vores egne senge….

Billede 07-03-2016 21.59.21

Billede 07-03-2016 22.13.07

I dag står den så på udpakning og vasketøj i massevis. Ungerne har fået lov til tage en fridag, så vi forhåbentlig kan få lidt bugt med jetlagget. Blev vækket af dem fra kl. 4.00, da de mente at det måtte være tid til at stå op!!!!! NOOOOT. Så energien er på lavblus, men det er nu alligevel meget fedt at være tilbage, selvom vi har haft de skønneste 5 uger. Vi skal helt sikkert af sted igen…

Jeg vil lige slutte med en lille service meddelelse til andre med børn af samlertypen. Vi havde de sidste dage på Koh Tao undret os over at der var begyndt at lugte inde på det værelse, hvor børnene legede…. Meget mystisk, men vi luftede ud og tænkte ikke videre over det. Da vi så havde pakket opdagede Peter at det lugtede nede fra ungernes legetøj !?!?!? Argh de har samlet alle mulige skaller og konkylier og andet godt på stranden og der lå sikkert lidt rester og rådnede nede i ….. aaaaadr. Nå men det blev pakket ekstra godt ind, for udsmidning var ligesom IKKE en option. Og da vi så kom til Bangkok blev det hele vasket og lagt ud på terrassen så det ordentlig kunne tørre. Men det ville ligesom ikke holde helt op med at lugte, så dagen hvor vi skulle af sted, tog vi det sidste vaskepulver og gav det hele en tur mere og kogte vand for at komme lugten til livs. Det viste sig så at der stadig sad en snegl i en af sneglehusene (selvfølgelig den flotteste og lange af dem) MEEEEEGAAA klammoella. Fy for den lede, så kom den lille slimklat ud efter at være blevet lettere opløst af anglemarks bedste color vaskepulver – Så lige til jer andre – HUSK at lægge diverse sneglehuse, konkylier mm. til tørre INDEN de pakkes i poser, og sikr jer at der ikke er noget levende tilbage i dem. Puha virkelig nasty – Peter valgte så lige at lugte til sneglehuset efter at slimklatten var røget ud (hver sin lyst) med næsten opkast til følge …..

 

I løbet af den næste uges tid kommer der en update med vores erfaringer fra turen sådan lidt tips og tricks agtigt til rejse med børn og baby, og jeg vil også lægge vores pakkelister op med en update på, hvad vi fik brug for, og hvad vi manglede 🙂

 

De næste indlæg bliver nok ikke helt så sexede nu, hvor jeg er tilbage i Speltghettoen, men mon ikke der bliver noget andet hverdagsagtigt at skrive om….. 🙂

2 tanker om "Bangkok Baby – og den sidste rejse"

 1. Kære Lise.
  Velkommen hjem.
  Har nydt at læse din fantastiske blog. Har fulgt jer næsten dagligt.
  Du er virkelig god til meget levende at beskrive jeres oplevelser. Tak for det.
  Kh
  Fra Peters tante

  • Hej Merete,
   Dejligt at høre 🙂 Tak for de fine roser.
   Vi nyder at være hjemme igen, selvom det har været en fantastisk ferie.
   Kh. Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *