To på opleveren…

20. – 22. Februar 2016

Nu sygdommen endelig har valgt at slippe sit klamme greb i vores familie skulle der virkelig indhentes på oplevelseskontoen.

Vi stævnede ud om formiddagen i vores lejede bil (Peter fik lov at styre, da de kører i venstre side her i Thailand, og det har ingen af os praktiseret siden vi læste i Skotland for 10 år siden, så den passede jeg lige over på).

Første stop var de to grotter, Tunnelgrotten og Kraniegrotten. Turen derop var rigtig flot, da landskabet her er helt fantastisk med de store kartsklipper over det hele og palmeplantager mm. Grotterne ligger lidt nord for Ao Nang, og vi fandt det efter et par små omveje. Skiltningen her i Thailand er ikke heeeelt som i DK, men det tager vi som en oplevelse, selvom Emil og Frederik synes vi er RET dårlige til at finde vej (eller GODE til at køre forkert, som de siger 😉 ).

Tak til Google Maps, som gør det hele en anelse nemmere – og også et tak til min veninde Louise, som rådede os til at købe et thailandsk SIM kort, så vi kan ringe, være på nettet osv. uden at skulle bruge vores alm. abonnement – det er blevet brugt flittigt!

Man kan både sejle i longtail og kajak ud til grotterne, men med Magnus på slæb blev vi enige om, at en longtail nok var at foretrække. De to grotter ligger i Mangrove skov og efter en hurtig lille frokost ved en af de primitive bureauer, som sejler derud, kom vi af sted. Første grotte, Tunnelgrotten, sejler man igennem, og den er vildt flot med kæmpe drypsten hængende fra loftet og ned mod vandet.

Billede 21-02-2016 12.24.48

Den næste grotte kan man komme op og gå rundt i, og her er der gamle hulemalerier, som er flere tusind år gamle. Også en drypstenshule, som er meget fantastisk. Ikke mindst pga. det landskab de ligger i, omgivet af mangrove skov. Det var virkelig flot og drengene var i hopla – også bare glade for at komme lidt ud – tror jeg 🙂

Billede 21-02-2016 12.48.11 Billede 21-02-2016 12.51.44Billede 21-02-2016 12.50.46

Efter grotterne kørte vi videre til et mindre vandfald, som ligger i samme nationalpark. Det var en lille tur, ind i noget jungle, hvor der er et mindre vandfald, som løber ned gennem små plateauer. Meget populært udflugtssted for Thaierne, da man kan bade i de mange plateauer. Det ville drengene selvfølgelig også, så Peter, Emil og Frederik hoppede i. Magnus havde desværre valgt at sove (i bæreselen) så jeg stod lige over på den oplevelse. (Har desuden en ting med steder, hvor jeg ikke kan se bunden, og mindes noget om parasitter og andet godt, som kan findes i ikke hav vand – puha ikke noget for frk. Sart her).

Billede 21-02-2016 14.56.28Billede 21-02-2016 15.18.55Billede 21-02-2016 15.20.12

Igen var drengene også en attraktion i sig selv, da alle thaierne jo synes, de er fantastiske, og Magnus blev beundret og fotograferet som sædvanlig 🙂

Drengene blev sultne, og vi kørte derfor til et udsigtpunkt/restaurant ikke langt derfra, som hedder Laem Saek. Her ligger en Seafood restaurant, som vi fandt efter en lille detour gennem et mindre boligkvarter. Men så får man jo set, hvordan de lokale bor, og drengene fik vinket og råbt hej til en masse børn ud af vinduet 🙂

God mad, flot udsigt og ikke mindst en mindre legeplads var bare top dollar, og vi synes alle det var en god måde at slutte dagen på.

Billede 21-02-2016 17.56.09 Billede 21-02-2016 17.14.06

Billede 21-02-2016 17.08.44

Dagen efter var vi klar på en udfordring og valgte derfor at tage til Tiger Cave Temple, som ligger ca. 30 min. kørsel fra Ao Nang. Her ligger et tempel, hvor en del af templet ligger oppe på en 300 m. høj klippe med 1260 trin op. Men drengene var klar og Magnus var i selen, og så gik det ellers op op op. Og det er altså ikke bare små alm. trappetrin. Nogle af dem er virkelig stejle, så vi måtte sgu tage hatten af for de seje drenge, som klarede både op og nedtur i flot stil uden brok og med virkelig få pauser.

Billede 22-02-2016 10.35.43 Billede 22-02-2016 11.30.21

Udsigten fra toppen er helt fantastisk og den gyldne Buddha på toppen synes drengene også var meget flot. Jeg havde Magnus på maven hele vejen op (meget varmt og lidt nervepirrende) og så fik Peter lov til at tage ham ned, for der er virkelig nogle af trinene, som jeg ikke havde lyst til at tage den anden vej…

Billede 22-02-2016 11.59.39

Næsten nede blev vi mødt af en masse aber, som vi også havde set på vejen op, og som havde forsøgt at stjæle en af vores vandflasker. Peter havde købt noget abemad i en bod nede i bunden, og det ville børnene jo vildt gerne. Jeg er ikke så vild med de der aber, men drengene synes det var en fest – “det er jo som at være i zoologisk have – bare indeni buret mor” – som Emil siger 😉

Billede 22-02-2016 13.53.23 Billede 22-02-2016 13.51.37

Nogle af aberne er meget nærgående, men det tager mine drenge jo med ophøjet ro – især Peter – da en af aberne sprang ned og klatrede over hans skuldre !?!?! 😉

Billede 22-02-2016 13.40.29 Billede 22-02-2016 13.41.01

Vel nede igen kom der igen aber, og mens jeg sad og fik en cola og gav Magnus lidt vand, kom den lede abe sgu og stjal MIN cola… hvad sker der lige der? – og også Frederiks æblejuice var ved at ryge samme vej, men ingen skal komme i vejen for drengen og hans juice, så han holdt desværre fast, hvilket resulteret i abe på ryggen og en skrigende Frederik, som blev tumlet omkuld af led abe og slog knæet…. Heldigvis er han jo hurtigt på benene igen, men ham og aberne er IKKE bedste venner længere…

Billede 22-02-2016 14.05.46

Det er også rigtig fint at komme om i dalen, hvor munkene bor og se deres bitte små asketiske huse/hytter.

Da vi var blevet mætte af aber og tempel satte vi kurs mod de varme kilder, som vi lige kunne nå inden de lukkede.

Og meget kan man sige om os, men efter sådan en gang sygdom og dertil hørende ensformige dage i Ao Nang, skal jeg da lige love for, at vi har kørt max på opleveren de to dage her.

Men de varme kilder er HELT sikkert et must, hvis man er på de kanter. Vandet er omkring 40 grader varmt, og alle drenge – inkl. Magnus – og moren synes det var helt fantastisk at ligge der i det varme vand og tage en slapper. Flotte omgivelser og vildt med det varme vand og igen et sted, som i hvert fald på dette tidspunkt af dagen, ikke var overrendt af turister. Dette betyder selvfølgelig også masser af piger, som vil have taget billeder sammen med Magnus 🙂

Billede 22-02-2016 17.14.05

Det har været nogle gode dage og en rigtig god ide at leje en bil, så vi selv kunne bestemme, hvad vi ville, og hvor længe vi havde lyst til at være de forskellige steder. Man får også set lidt mere af lokalområdet på en anden måde, når man sådan selv skal finde rundt.

Men mange oplevelser giver trætte drenge i bilen 😉

Billede 22-02-2016 21.39.44

I morgen går turen videre mod Koh Tao…. Vi satser stærkt på at efterlade al vores sygdom her på vestkysten 😉

2 tanker om "To på opleveren…"

  1. Sikke nogen dejlige dage. Men det fortjener i også efter sygedagene.
    Vi synes, Magnus er vokset meget siden i var her. Han ser ud til at trives på din mave.
    I har jo stadig12 dage tilbage af ferien, så vi krydser fingre for, at det bliver uden problemer.
    Kærlige hilsener fra morfar og mormor

  2. Tak for nogle skønne beskrivelser, Lise. Det er virkelig dejligt og indlevende at læse., og skønt at have, når I kommer hjem. Jeg føler næsten, jeg selv har været der.
    Kærlig hilsen bedstemor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *